top of page
Search

Što je startup?


lustracija doode tipa- osoba sjedi idpred računala na kojem piše start me up i sa otvorenim registratorom ispred sebe u kojem su nacrane logo ideje
Start me up ilustracija

 

Startup je pojam koji se odnosi na tvrtku u prvim fazama poslovanja. Startup-ove mogu osnivati jedan ili više poduzetnika koji žele razviti proizvod ili uslugu za koje vjeruju da postoji potražnja. Ove tvrtke općenito počinju s visokim troškovima i ograničenim prihodima, zbog čega traže kapital iz raznih izvora kao što su rizični kapitalisti.

Startup-i su tvrtke ili pothvati koji su fokusirani na jedan proizvod ili uslugu koju osnivači žele iznijeti na tržište i imaju cilj povećati vrijednost tvrtke. Te tvrtke obično nemaju potpuno razvijen poslovni model i, što je još važnije, nemaju odgovarajući kapital za prelazak na sljedeću fazu poslovanja. Većinu tih tvrtki inicijalno financiraju njihovi osnivači. Mnogi startup-i obraćaju se drugima za više financiranja, uključujući obitelj, prijatelje, razne investicijske (funding) stranice i rizične kapitaliste. Startup-i mogu koristiti početni kapital za ulaganje u istraživanje i razvoj svojih poslovnih planova. Istraživanje tržišta pomaže u određivanju potražnje za proizvodom ili uslugom.


 

Prednosti i nedostaci startup-a


Postoje razne prednosti rada za startup. Više odgovornosti i prilika za učenje. Budući da startup-i imaju manje zaposlenika od velikih postojećih tvrtki, zaposlenici imaju mnogo zadataka, radeći u različitim ulogama.

Startup-i imaju tendenciju da budu opuštenije prirode, čineći radno mjesto više zajedničkim iskustvom, s fleksibilnim radnim vremenom, povećanom interakcijom zaposlenika i fleksibilnošću. Rad u startup-ima također može biti isplativiji jer su inovacije dobrodošle, a menadžeri dopuštaju talentiranim zaposlenicima da rade s idejama uz malo nadzora.


Jedan od primarnih nedostataka startup-a je povećan rizik. To se prvenstveno odnosi na uspjeh i dugovječnost startup-a. Nove tvrtke moraju se dokazati i prikupiti kapital prije nego počnu ostvarivati ​​dobit. Od ključne je važnosti da ulagači budu zadovoljni napretkom startup-a. Rizik zatvaranja ili nedostatka dovoljnog kapitala za nastavak poslovanja prije nego što se ostvari dobit uvijek je prisutan.

Dugo radno vrijeme karakteristično je za startup-e jer svi rade prema istom cilju — vidjeti uspjeh startup-a. To može dovesti do trenutaka visokog stresa, a ponekad i do naknade koja nije razmjerna odrađenim satima. Konkurencija je također uvijek velika jer obično postoji nekoliko startup-a koji rade na istoj ideji.

Prednosti:

· Više prilika za učenje

· Povećana odgovornost

· Fleksibilnost

· Prednosti na radnom mjestu

· Potiče se inovativnost

· Fleksibilni sati

Nedostaci:

· Rizik od kvara

· Morati prikupiti kapital

· Visoki stres

· Konkurentno poslovno okruženje


 

Ali ako se odlučite za Startup javite se nama jer smo stvorili savršen knjigovodstveni paket kojeg smo nazvali START (me) UP! Uštedite vrijeme i novac, prepustite knjigovodstvo nama!

Paket sadrži: pomoć pri osmišljavanju i provjere imena, dizajn loga, poslovne savjete, poslovni plan i kao bonus besplatno prvi mjesec paket POČETNIK.

 

Cijene ostalih paketa možete vidjeti na našoj web stranici a za sve ostale upite javite nam se na info@ura-ira.hr ili 0919486695 .

60 views0 comments

Comments


bottom of page